deathpemberleyDeath Comes to Pemberley, het moordverhaal van schrijfster PD James, wordt een driedelige televisieserie die gaat uitgezonden worden door de BBC. Dat heeft productiemaatschappij Origin Pictures bekendgemaakt. Juliette Towhidi (Calendar Girls) is momenteel bezig met het schrijven van het script, het filmen gaat in de zomer van start. Voor de rol van Mr. Darcy worden al heel wat namen geopperd, onder wie die van Dan Stevens (Downton Abbey, Sense & Sensibility) en Hugh Dancy (The Jane Austen Book Club).

Death Comes to Pemberley pakt het verhaal van Pride and Prejudice op in 1803, zes jaar na de trouwdag van Elizabeth Bennet en Mr. Darcy. Elizabeth voelt zich inmiddels thuis in haar rol als vrouwe des huizes van Pemberley. Op de avond van het Herfstbal wordt ze plotseling geconfronteerd met haar verleden als haar zusje Lydia in hysterische staat bij Pemberley aankomt met de mededeling dat haar man Wickham is vermoord.

Hoofdrollen
Op het moment wordt natuurlijk flink gespeculeerd wie de hoofdrollen gaan vertolken in dit moordverhaal. Behalve Dan Stevens en Hugh Dancy worden ook Matthew Goode (Brideshead Revisited), Tom Hiddleston (Miss Austen Regrets, Thor) en Eddie Redmayne (Les Miserables) genoemd. De druk om een goede Darcy te vinden is groot, beseft ook de BBC. Ben Stephenson van de drama-afdeling zegt:

There are certain characters from a book who go way, way beyond the page. ‘And Mr Darcy is absolutely one of them. He is the iconic romantic lead – brooding and intense. The very name “Darcy” has come to mean something beyond Pride and Prejudice alone.

Voor de vrouwelijke hoofdrollen worden Felicity Jones (Northanger Abbey) en Claire Danes (Homeland) genoemd.
Wie zie jij het liefst als Elizabeth en Darcy? Laat een reactie achter!
(bron: Mail Online)

Lees ook:

[related_posts]