Vol enthousiasme deden 16 bezoekers van JaneAusten.nl onlangs mee aan onze Pride and Prejudice schrijfwedstrijd. We hebben genoten van alle verhalen! Maar bij een wedstrijd horen winnaars en dat zijn er vier geworden. Op de gedeelde derde plaats staan Crime and Prejudice van Maarten Thoelen en Een zaterdagavond in huize Pemberley van Yara Teegelaar.
Op de tweede plaats eindigt One Year After I Do van Emma Roolvink. En de winnaar van de hoofdprijs is Kirsten Steins met haar verhaal Een Teken van Liefde.
De winnaars hebben per mail bericht gehad en krijgen hun prijzen binnenkort thuis gestuurd. Bijna net zo leuk als de verhalen waren de motivaties van de stemmers. Zo werd over In de Wolken opgemerkt: ‘Het is een lief verhaal met intieme momenten tussen Darcy en Lizzie.’ Over Lessons Learned werd gezegd: ‘Goed geschreven, mooie details… echt in de stijl van Jane Austen.’ Pemberley, een jaar later kreeg als opmerking: ‘Het was lekker vloeiend en meeslepend geschreven.’ En over The Pemberley Ball: ‘Ik heb veel fanfic gelezen en er zijn er slechts weinig die het lukt om te schrijven zoals Jane Austen het geschreven had kunnen hebben. The Pemberley Ball is zo een fanfic waarin dat gelukt is en waarin de ‘wit and irony’ van Jane Austen sprankelt in een modern jasje.’
Onder alle stemmers hebben we het boekje ‘Celebrating Pride and Prejudice’ verloot. De winnaar is Nadine Vandegaer.
We willen iedereen, schrijvers en stemmers, heel erg bedanken voor hun inzet en creativiteit!