Lieve J,

Duizendmaal dank voor jullie tips! De vlooien hebben inmiddels hun biezen gepakt. Ik kan letterlijk en figuurlijk weer rustig slapen.

We zouden veel meer moeten oplossen met huismiddeltjes, vind je ook niet? Zeker nu het (weer) trendy is om je eigen groenten te verbouwen, zelf kleren te maken en huisgemaakte soep te serveren aan je gasten. Eindelijk zijn mensen zoals jij en ik weer hip.

Volgens kenners heeft het te maken met de crisis. Op momenten dat het economisch minder goed gaat, is het kennelijk altijd zo dat huisvlijt meer gewaardeerd wordt. Het wordt dan de moeite waard om sokken te stoppen, vesten en T-shirts te verstellen en seizoensgroenten in te maken.

Zeg, moet je daar niet eens een boek over schrijven? Ik zie het helemaal voor me. Jij kunt je bekendheid gebruiken om van zoiets een succes te maken. Jane Austens tips in het huishouden, Jane Austens huismiddeltjes tegen loopneuzen en andere kwalen, Jane Austens manieren om geld te besparen. Niemand zal het erg vinden dat de informatie eigenlijk bij M en C vandaan komt. Zo gaat het nou eenmaal tegenwoordig. Als je het maar met overtuiging brengt.

Ik denk dat je dit moet uitwerken. Uitgeverijen zijn er vast in geïnteresseerd. En wacht niet te lang. Het zou niet de eerste keer zijn dat een ander ermee aan de haal gaat. Of heb je toch meegewerkt aan Jane Austen’s Guide to Dating, A dance with Jane Austen en Jane Austen’s Little Instruction Book?

Liefs,
A

Anke Werker en Rick de Haas

‘Follies and nonsense, whims and inconsistencies do divert me, I own, and I laugh at them whenever I can.’
Met dit citaat van Jane Austen (1775-1817) als motto schrijft Anke Werker (1972) brieven aan deze schrijfster. Een reactie verwacht ze niet. Wel hoopt ze antwoord te vinden op de vraag hoe anders de wereld van nu is in vergelijking met twee eeuwen geleden. En, is die wereld wel zo anders? Illustrator Rick de Haas voorziet de brieven van commentaar in beeld.