Jane Austen-liefhebbers die ONS in het zenderpakket hebben zitten, opgelet: op dinsdag 9 april om 14.55 is daar de documentaire The Many Lovers of Miss Jane Austen te zien, van historicus Amanda Vickery.

In deze documentaire uit 2011 onderzoekt Vickery wat toch die eeuwigdurende aantrekkingskracht van Jane Austen is, ruim 200 jaar na haar dood. ONS schrijft:

Als historica en onbeschaamde fan is professor Amanda Vickery gefascineerd door Jane Austen. Tijdens haar leven was ze een anonieme, kleine romanschrijfster, maar werd 200 jaar later erkend als een uniek Brits literair genie wier faam die van Charles Dickens en William Shakespeare evenaart. In deze documentaire onderzoekt Vickery hoe en waarom generaties lezers verliefd zijn geworden op slechts zes klassieke romans. Ze praat met literatuurwetenschappers, filmregisseurs en gekostumeerde liefhebbers van Austen-conventies om na te gaan waarom de plots en personages blijven verrukken, amuseren, troosten en provoceren.

Heb jij ONS?

ONS zit in het basispakket van Ziggo op kanaal 50 en bij KPN in het Pluspakket op kanaal 89. Meer informatie over waar deze zender te zien is bij andere providers vind je op de website van ONS.