Schrijfster Kristien Hemmerechts is op zondag 21 april 2024 te gast bij de Jane Austen Society of Flanders. In de sfeervolle Abdij van Tongerlo in het Belgische Westerlo geeft ze een lezing over Jane Austen met de titel Looking for Jane.

De Jane Austen Society schrijft:

200 jaar na haar dood weet het werk van de Engelse schrijfster Jane Austen ons nog altijd te boeien en te vermaken. Niet alleen in haar geboorteland, maar ook daarbuiten.

Kristien Hemmerechts verdiept zich opnieuw in het werk en leven van één van Engelands national treasures, en presenteert o.a. de mooiste, ontroerendste of grappigste passages uit Austens werk.

Wij ontvangen jullie graag in het toepasselijke kader van de Abdij van Tongerlo. Op dit domein vindt u de Vesperzaal, waar we u hartelijk verwelkomen met een drankje.

Alles op een rijtje

Over Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts is één van de bekendste auteurs uit Vlaanderen. Ze debuteerde in 1987 met de roman Een zuil van zout. Daarna volgden nog vele romans, reisverhalen, essays en scenario’s. In 2020 verscheen Emma, een roman geïnspireerd op Jane Austens gelijknamige klassieker, maar gesitueerd in het heden. In 2017, het jaar waarin het 200 jaar geleden was dat Austen overleed, maakte ze samen met journalist Flip Feyten een podcast van hun Austen-pelgrimage naar Engeland. Die is hier terug te luisteren.

(© Foto: Jef van Eynde)