Ben jij ook zo benieuwd of Charlotte Heywood eindelijk de liefde gaat vinden in Sanditon? Dan hoef je niet lang meer te wachten. Vanaf zaterdag 24 juni 2023 is het derde en laatste seizoen van Sanditon te zien op BBC First.

In het vorige seizoen zagen we hoe Charlotte gevoelens kreeg voor de mysterieuze grootgrondbezitter Alexander Colbourne, maar in de laatste aflevering (spoiler!) leek het toch op niets uit te lopen. Vindt Charlotte in dit laatste seizoen dan eindelijk haar grote liefde?

Waar Sanditon seizoen 3 over gaat

BBC First schrijft: Lady Montrose (Emma Fielding, Years and Years, Van der Valk), de typische Austen-moeder, is een van de nieuwkomers die de boel flink op stelten zal zetten. Ze arriveert in het kustplaatsje Sanditon met één doel: een partner vinden voor haar kinderen Lydia en Henry. Lydia (Alice Orr-Ewing, Andor, A Very English Scandal) is een onafhankelijke jonge vrouw die niet zo’n haast heeft met het vinden van een partner als haar moeder en Lord Henry Montrose (Edward Davis, Emma) is charismatisch en zelfverzekerd, maar hij heeft iets te verbergen. Rowleigh Pryce (James Bolam, New Tricks) is een rijke, gierige investeerder die van plan is om samen met Tom Parker de badplaats uit te breiden. Hun plannen worden ingewikkeld wanneer Rowleigh Lady Denham tegen het lijf loopt. Ook nieuw in Sanditon is Alexanders broer Samuel Colbourne (Liam Garrigan, Cobra, Small Axe), een advocaat en een charmante vrijgezel.

Wanneer en hoe laat?

BBC First zendt de eerste aflevering van het derde seizoen van Sanditon uit op zaterdag 24 juni 2023 om 21.00 uur. Iedere zaterdag volgt er een aflevering, in totaal zijn het er zes. Op zaterdag 29 juli is de laatste aflevering te zien.

Bekijk de trailer

Heeft deze Sanditon nog iets met Jane Austen te maken?

Het eerste seizoen van Sanditon was losjes gebaseerd op Jane Austens laatste, onvoltooide werk en dan vooral de eerste twee afleveringen. Behalve de naam van het badplaatsje en die van enkele personages heeft deze serie dus niet zo heel veel meer met Jane Austen te maken. Desondanks heeft de serie veel fanatieke fans, die zo luid protesteerden toen na het eerste seizoen de stekker eruit werd getrokken, dat er uiteindelijk besloten werd nog twee seizoenen te maken. Maar na dit derde seizoen is Sanditon echt ten einde.