Ilse Warringa (Juf Ank uit De luizenmoeder) staat komend seizoen in het theater met de door haarzelf geschreven muzikale komedie De ongeplukte zusters van Almere County. Deze hilarische komedie borduurt voort op het werk van Jane Austen. Behalve Warringa spelen ook Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps en Bart Rijnink mee.

De ongeplukte zusers van Almere County is van 4 oktober 2023 tot en met 2 maart 2024 te zien in verschillende theaters in Nederland. De première is op 23 oktober 2023 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De kaartverkoop is bij een groot aantal theaters al gestart, of gaat binnenkort van start. De complete speellijst vindt je op de website van Bos Theaterproducties.

Waar gaat De ongeplukte zusters over?

Bos Theaterproducties schrijft:

In De Ongeplukte Zusters keren we twee eeuwen terug in de tijd en volgen we drie zussen en hun moeder in hun zoektocht naar liefde. De oudste en verstandigste zus laat zich leiden door sense, de romantische middelste verlangt naar een leven vol sensibility en de jongste smacht naar vurige begeerte. Maar strookt dit wel met de tijd van nu? Kan er nog wel ouderwets gehunkerd, veroverd en versierd worden? Staan we in onze zoektocht naar een partner nog wel in contact met onze hartstocht of stellen we te hoge eisen? Hoe maak je elkaar, anno 2023, het hof? Wachten de zussen als muurbloempjes af tot ze geplukt worden door Mister Darcy of nemen ze het heft in eigen handen tijdens dé balavond van de eeuw? Dompel je onder in een avond vol wapperende jurken, opzichtige pruiken, opsmuk, tierelantijnen, kokette dansjes en oprechte gevoelens.

De Ongeplukte Zusters van Almere County zal de geschiedenis in gaan als de verrukkelijkste muzikale komedie van dit theaterseizoen!

Nog meer Austen in het theater

De ongeplukte zusters is niet de enige voorstelling die Jane Austen-liefhebbers dit theaterseizoen moeten gaan zien. Ook Pride & Prejudice, de musical (waar we eerder dit bericht over schreven) gaat in première dit najaar. Deze musical reist eveneens door het land, kaartjes zijn inmiddels bij verschillende theaters te bestellen.

© Foto: Bos Theaterproducties/Mark Engelen