In oktober 2023 beleeft een nieuwe musicalbewerking van Pride and Prejudice haar wereldpremière in Nederland. De musical is dan tot en met maart 2024 te zien in de Nederlandse theaters, om daarna te gaan touren langs de grote theaters in de VS.

Frisse bewerking

Volgens producent Morssinkhof Terra Theaterproducties gaat het om een frisse, moderne bewerking van Jane Austens klassieker. Het verhaal wordt volledig verteld uit het perspectief van Elizabeth Bennet en haar zussen. Daarom bestaat de cast ook alleen uit vrouwen. In Nederland wordt de cast gevormd door Anouk Maas (Beauty & the Beast, The Sound of Music), Renée de Gruijl (SpangaS), Tessa Sunniva (Anastasia, The Little Mermaid), Anouk Snel (Amélie de Musical) en Suzanna Pleiter (100% COCO de Musical).

Over de makers

De musical wordt ontwikkeld door Morssinkhof Terra Theaterproducties voor zowel Nederland als het buitenland. Het bedrijf was eerder verantwoordelijk voor onder andere Amélie de Musical, Theater Terra en Brugklas de Musical. De muziek in de muziek is pop-musical-muziek en wordt live op het toneel gespeeld.


Gerelateerde berichten