De BBC zendt vanavond, zondag 24 juli 2022, de film EMMA. uit 2020 uit. Deze verfilming van Jane Austens klassieker heeft door de coronacrisis maar heel kort in de Nederlandse bioscopen gedraaid. Heb je EMMA. gemist? Stem dan vanavond om 21.00 uur af op BBC1.

Voor deze nieuwe verfilming werd het script geschreven door Eleanor Catton, die een wereldwijde bestseller scoorde met haar debuutroman The Luminaries. De regie is in handen van Autumn de Wilde, die vooral bekend is als regisseur van muziekvideo’s, onder andere voor muzikant Beck, en als fotograaf. De titelrol wordt gespeeld door Anya Taylor Joy, met Johnny Flynn als Mr Knightley.

Wij waren (en zijn) ontzettend enthousiast over deze verfilming. Wij schreven in onze recensie:

De wereld van Emma Woodhouse  is er in EMMA. (met punt) eentje die gemaakt is van pasteltinten. Je zou in de eerste seconden van de film zo maar het idee kunnen krijgen in een van de zoetste en lieflijkste adaptaties van Jane Austens vierde roman terecht te zijn gekomen. Maar regisseur Autumn de Wilde zet de kijker graag op het verkeerde been, wat resulteert in een verrassende, visueel spectaculaire, humoristische en moderne verfilming van Jane Austens twee eeuwen oude klassieker.

Lees hier onze hele recensie.