(Foto auteur: Gavin Smith)

Godmersham Park, de nieuwe roman van Gill Hornby, verschijnt deze week in Nederlandse vertaling. Van uitgeverij Cargo mogen wij vijf exemplaren weggeven. Verderop lees je hoe jij kans kunt maken!

De Engelse schrijfster Gill Hornby dook eerder al in het leven van de Austens voor haar roman Miss Austen, over Jane’s zus Cassandra. In haar nieuwste roman Godmersham Park toont ze de familie door de ogen van een buitenstaander: Anne Sharp. Deze jonge vrouw was korte tijd de gouvernante van Jane’s neefjes en nichtjes op Godmersham Park en er ontstond een hechte vriendschap die tot Jane’s dood bleef bestaan.

De uitgever over Godmersham Park

Uitgeverij Cargo schrijft:

Hornby schetst een prachtig portret van de familie Austen in Godmersham Park en de liefdes en problemen van een jonge vrouw in de 19de eeuw.

Op 21 januari 1804, een ijskoude avond, arriveert Anne Sharp om halfzeven op de trappen van het landhuis Godmersham Park. Hoewel ze een verwende en stadse opvoeding heeft genoten, heeft ze geen andere keuze dan haar diensten aan te bieden als gouvernante van de jonge Fanny Austen.
Ze maakt daarna deel uit van de familie boven, maar ook van de vele bedienden beneden in het huis, terwijl ze steeds weer moet bewijzen dat ze de ideale docent is voor het meisje. Ze geniet van de uitjes en de feesten, valt voor de charmes van oom Henry, en bouwt een langdurige en warme vriendschap op met tante Jane.
Maar hoelang houdt Anne Sharp haar façade vol: wanneer zal ze moeten laten zien wie ze echt is?

Hoe maak je kans op Godmersham Park?

Ik mag van uitgeverij Cargo vijf exemplaren van Godmersham Park weggeven aan de bezoekers van deze website. 

Je hoeft alleen onderstaand formulier in te vullen om kans te maken.

Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze prijsvraag en niet met derden gedeeld.

Je kunt meedoen tot en met zondag 6 november 2022. De winnaar krijgt via e-mail bericht. Hij of zij krijgt het boek thuisgestuurd. Ook maak ik de winnaar bekend op deze website.

Helaas, je kunt niet meer meedoen aan deze winactie.