Ben je geïnteresseerd in re-enactment, Jane Austen, historische mode en accessoires? Kom dan op zaterdag 23 oktober naar de Historische Markt in Ede! Dit is een minibeurs waar je historische spullen uit de periode 1600 tot 1900 kunt kopen, zoals boeken, costume jewellery, kleding, hoeden en historische militaria. Daarnaast worden workshops en lezingen gehouden.

Minibeurs

The Meryton Society organiseert voor de vijfde keer zijn Historische Markt, een minibeurs waar je historische spullen uit de periode 1600 tot 1900 kunt kopen. Zoals boeken, costume jewellery, kleding, hoeden en historische militaria. Ook kun je kennismaken met historische verenigingen.

De historische markt wordt gehouden van 10.30 tot 16.30 uur in Buurthuis ‘De Meerpaal’, Industrieweg 1, Ede. Toegang is gratis, een vrijwillige donatie wordt gewaardeerd.

Voor wie is deze markt?

Dit evenement is voor iedereen toegankelijk. Je bent dus van harte welkom. Aan de deur moet wel een geldige coronacheck QR-code getoond worden.

Lezingen en workshops

Tijdens de markt worden ook verschillende lezingen en workshops gegeven. Zo leer je alles over silhouet bepalende onderkleding in de periode 1789-1913 of kun je zelf een hussif (een historisch naai-etui) maken. Aanmelden is verplicht (en plaatsen zijn beperkt), dat doe je via de website van The Meryton Society.

Over de organisatie

The Meryton Society is een vereniging die zich bezighoudt met het uitbeelden van de periode 1795-1820, met de nadruk op Groot-Brittannië. De schrijfster Jane Austen is de ‘patroness’/inspiratiebron van deze society.