We hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid verkeren en deze rare tijden van social distancing en zelfisolatie een beetje goed doorkomen. Ondanks alle narigheid zijn er ook gelukkig dingen om blij van te worden en dankbaar voor te zijn. Zoals de zon die schijnt en de filmpjes van Jennifer Ehle, de actrice die in 1995 Elizabeth Bennet speelde in de BBC serie van Pride and Prejudice.

Jennifer Ehle besloot onlangs om Pride and Prejudice voor te gaan lezen aan haar Instagram-volgers. Sinds 18 maart heeft ze iedere dag een paar hoofdstukken gedaan en ze gaat door! Haar voorleessessies waren in eerste instantie alleen als Instagram Live Video te zien, maar sinds gisteren staan ook alle video’s op Youtube. Hieronder kun je genieten van de eerste voorleessessies, bekijk de rest op YouTube.

Lezing over Jane Austen en Southampton

Dr Cheryl Butler geeft op donderdag 16 april om 20.00 uur (Nederlandse tijd) een lezing via ZOOM. Ze vertelt over Jane Austens tijd in Southampton, de stad aan de Engelse zuidkust waar Jane als kind bijna de dood vond en als volwassene enkele jaren woonde.

De lezing wordt georganiseerd door boekhandel October Books (waar Cheryl Butler eigenlijk in de winkel de lezing zou geven). Je kunt gratis meedoen. Link en wachtwoord om op ZOOM mee te doen vind je op de website van October Books.

Pride and Prejudice, the musical

De nachtbrakers onder ons kunnen in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 april 2020 kijken naar de online première van de musical Pride and Prejudice die eind 2019 in ‘echte’ première ging op Broadway. De musical wordt om 00.30 uur gestreamd en om 04.00 herhaald, kijken is gratis. Je kunt je aanmelden op de website van Pride and Prejudice The Musical.

Slaap je liever door? Je kunt de musical vanaf zaterdag 11 april huren voor € 4,99 of kopen voor € 19,99 (met creditcard, geen andere betaalmogelijkheid). Lees er meer over op de website van Streaming Musicals en bekijk de trailer hieronder.

Ook bij Streaming Musicals: Emma, the musical.

Tips?

Heb jij nog goede Austen-tips voor thuisblijvers (wat we nu allemaal zijn)? Laat een reactie achter onder dit bericht!