Miss Austen, de nieuwe roman van de Britse schrijver Gill Hornby, wordt een televisieserie. De televisierechten zijn gekocht door Baby Cow, de productiemaatschappij van acteur/komiek/schrijver/filmproducent Steve Coogan, die eerder onder andere de populaire serie Gavin and Stacey produceerde. Wanneer en waar de serie wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Miss Austen verscheen vorige maand en is nu al volgens de Britse kranten Financial Times en The Times een van dé boeken van 2020. De roman gaat over de relatie tussen Jane Austen en haar zus Cassandra, hun levens en liefdes.

Cover Miss Austen‘Meeslepend en relevant’

Bij Baby Cow zagen ze direct potentie in het verhaal. “Gill heeft zoveel humor, vindingrijkheid en hartverscheurende tederheid in deze literaire mysterie gebracht en er een geweldig meeslepende en relevante roman van gemaakt”, zei Christine Cowan, CEO van Baby Cow. “Ze weet niet alleen moeiteloos de unieke en onweerstaanbare toon van Austen te vangen, maar brengt ons in de vorm van Cassandra misschien wel de ultieme Austen-heldin.”

‘Van bladzijde naar scherm’

Gill Hornby (die overigens de zus is van bestsellerauteur Nick Hornby) is uiteraard erg blij met het feit dat haar roman verfilmd gaat worden. “Ik ben erg blij dat Miss Austen naar het briljante team van Baby Cow gaat en verheug me erop om met hen samen te werken terwijl Cassandra van de bladzijde naar het scherm verhuist.”

Bron: Deadline

Related Posts