Met een onzekere toekomst, een krappe beurs en twee mannen die haar tegelijkertijd het hof maken had Pippa Wesley zomaar uit een roman van Jane Austen kunnen stappen. Maar deze levendige dame is niet bedacht door Austen, maar door de Nederlandse Dani van Doorn. Haar roman Pippa is een onvervalste regency romance.

Pippa Wesley heeft het zwaar in het dorpje Farnham, waar ze haar hele leven heeft gewoond. Pippa’s moeder heeft haar gezin verlaten en daarmee zijn alle kansen voor haar dochter op een goed huwelijk verkeken. Als Pippa’s jeugdvriend Ruben haar uit praktische overwegingen ten huwelijk vraagt, vertrekt ze in verwarring naar Londen. Daar verblijft ze bij haar tante en gaat ze, zonder dat die het weet, op zoek naar haar verdwenen moeder. Ondertussen maakt niet alleen Ruben haar het hof, maar probeert ook Lord Palmerton haar te veroveren. Kiest ze voor romantiek en financiële veiligheid, of toch voor haar oude leven en echte liefde in Farnham?

Prettige verrassing

Schrijfster Dani van Doorn heeft al een aantal romantische boeken op haar naam staan. Dit is haar eerste regency romance. Al vanaf de eerste pagina is duidelijk dat ze zich goed heeft verdiept in de periode en de bijbehorende gebruiken en etiquette. Pippa is door de onzekerheid over haar verleden en toekomst een aandoenlijk hoofdpersonage, die worstelt met de heersende omgangsvormen. Welke keuze ze uiteindelijk maakt blijft lang onduidelijk en komt uiteindelijk als een prettige verrassing.

Benieuwd naar Pippa? Op de website van Dani van Doorn kun je een fragment lezen.

Pippa is te koop op Bol.com als paperback en e-book.