Wat betekenen Jane Austens boeken en personages voor ons? Hoe kan het dat er Jane fanclubs worden georganiseerd van Iran tot Groenland en waarom raken deze boeken ons zo? Tijdens de boekentalkshow ‘Forever Jane Austen’ op woensdag 29 januari in Amsterdam wordt een antwoord gezocht op deze en andere vragen over Jane Austens nog altijd groeiende populariteit. En jij kunt erbij zijn!

NeverEnding Stories is een interculturele boekentalkshow en geschiedenisles waarin ROSE STORIES, in samenwerking met VondelCS, ’s werelds grootste klassiekers opnieuw onder de loep neemt. Op woensdag 29 januari is het de beurt aan Austens boeken, onder de titel Forever Jane Austen.

Waar gaat deze boekentalkshow over?

Op de website van VondelCS staat:

Sense and Sensibility, Pride and Prejudice en Persuasion: romans over vrouwen die op zoek gaan naar een man om hun leven mee te delen. Of beter gezegd: over vrouwen die wachten tot ze gevonden worden door een man om hun leven mee te delen. Want meisjes hadden zelden zelf iets te beslissen over hun liefdesleven en dat vond Jane verschrikkelijk. Vandaar dat haar boeken vol staan met sarcasme en ironie en dat de nooit getrouwde Jane voorgoed in ons geheugen geschrift staat.  

Over ROSE STORIES

ROSE stories is een plek waar verhalen uit verschillende culturen een vorm vinden. Naast de initiatiefnemer van NeverEnding Stories zijn zij bijvoorbeeld uitgever van het boek ‘Rebelse meisjes’ en producent van het theaterstuk ‘Melk en Dadels’.

Wil jij erbij zijn?

Forever Jane Austen is een eerbetoon aan de schrijfster en haar werk. Jij kunt erbij aanwezig zijn en meepraten.

  • Datum: Woensdag 29 januari 2020
  • Tijd: 19.30 uur
  • Locatie: VondelCS, Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam
  • Toegang: 5 euro

Meer informatie en tickets vind je op de website van VondelCS.

 

© Photo by Dexter Fernandes on Unsplash