Wil je in het nieuwe jaar je kennis over Jane Austen opvijzelen? Dat kan met de korte collegereeks die de Vrije Academie dit voorjaar houdt in Amsterdam en Den Haag. Je kunt je nu aanmelden via de website van de Vrije Academie.

De drie hoorcolleges worden gegeven door literatuurwetenschapper Liesje Schreuders.  Zij leert je vanuit historisch perspectief naar het werk van Austen te kijken. ‘Speciale aandacht is er voor de psychologie van haar karakters’, schrijft de Vrije Academie. ‘Want als er één thema is dat meesterwerken als Pride and Prejudice, Persuasion en Mansfield Park met elkaar verbindt, dan is het de vorming van het individu onder invloed van sociaal-economische veranderingen.’

Waar en wanneer

De colleges worden op zondagochtenden tussen 29 maart en 26 april 2020 gegeven in Amsterdam bij de Vrije Academie en op donderdagochtenden 9, 16 en 23 april 2020 in Den Haag bij Museum Meermanno.

Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vind je op de website van de Vrije Academie.

©Photo by Barry Zhou on Unsplash