BBC2 zendt in de nacht van maandag 16 december (Jane Austens geboortedag) op dinsdag 17 december 2019 de Austen-film Love & Friendship uit. Whit Stillmans verfilming van Austens novelle Lady Susan is een ander soort Austen dan je gewend bent. Geen deugdzame jongedames als hoofdpersonage, maar een nietsontziende vrouw van de wereld. De film begint om 00.20 uur op BBC2.

Vilein

Geen personage in Jane Austens werk is zo vilein als Lady Susan Vernon, het hoofdpersonage uit haar novelle Lady Susan. Toch kun je niet anders dan een zekere bewondering voor haar voelen. De Amerikaanse regisseur Whit Stillman (Last Days of Disco, Metropolitan), zelf een fervente ‘Janeite’, zag in het levendige verhaal van de jonge Austen het perfecte materiaal voor een kostuumkomedie. Zijn film, met in de hoofdrol Kate Beckinsale en Chloe Sevigny en Stephen Fry in bijrollen, werd in 2016 wereldwijd met lof ontvangen. Benieuwd naar wat wij ervan vinden? Lees dan onze recensie.

Bekijk de trailer