Goed nieuws voor Poldark-fans! Veel eerder dan verwacht zendt de Belgische zender Eén het nieuwe seizoen van deze BBC-serie uit. Vanaf aanstaande vrijdag (1 november) kunnen we weer meeleven met de avonturen van Ross Poldark en zijn Demelza in het prachtige Cornwall, en deze keer mét Nederlandse ondertiteling.

Er is ook wat minder goed nieuws: het vijfde seizoen is het laatste voor deze serie van Poldark. Maar: we hebben acht mooie afleveringen van een uur in het verschiet. De eerste begint vrijdagavond 1 november om 22.05 uur.

Wat gebeurt er in seizoen vijf?

Tot nu toe was de basis van de serie de populaire boeken van Winston Graham. Dit nieuwe seizoen is niet gebaseerd op een boek, maar vult het gat in tussen boek zeven (waar seizoen vier op gebaseerd was) en acht (dat een sprong in de tijd maakt van 10 jaar). Ross heeft beloofd de politiek van Westminster achter zich te laten en zich meer in te zetten voor zijn eigen mensen in Cornwall. Maar kan hij zijn opstandige natuur bedwingen?

Bekijk de trailer

© Foto: Mammoth Screen – Photographer: Craig Hardie