Ben je geïnteresseerd in re-enactment, Jane Austen, historische mode en accessoires? Kom dan op zaterdag 9 november 2019 naar de Historische markt van The Meryton Society in Ede! Je kunt er meedoen aan workshops en van alles kopen dat met Austen en/of re-enactment te maken heeft.

Minibeurs

The Meryton Society organiseert voor de vierde keer zijn Historische Markt, een minibeurs waar je historische spullen uit de periode 1600 tot 1900 kunt kopen. Zoals boeken, costume jewellery, kleding, hoeden en historische militaria. Ook kun je kennismaken met historische verenigingen.

De historische markt wordt gehouden van 10.30 tot 16.30 uur in Buurthuis ‘De Meerpaal’, Industrieweg 1, Ede. Toegang is gratis, een vrijwillige donatie wordt gewaardeerd.

Voor wie is deze markt?

Dit evenement is voor iedereen toegankelijk. Je bent dus van harte welkom. Je kunt ook meedoen aan workshops, daar moet je je van tevoren even voor aanmelden via de website van The Meryton Society.

Wie staat er op de markt?

Je vindt er de volgende standhouders:

 1. Cooper’s Choice – accessoires voor burger en militair
 2. Robes & Cloaks – historische kleding
 3. La Rose Passementarie – hoeden, fournituren, passementen en accessoires
 4. Mieke vd Berg – handgeschept papier, ganzenveren en ander historisch schrijfmateriaal
 5. Lekker/Prince Pie – Historic Pastries
 6. Crien-o-line – historische kleding
 7. Mederij Marcus – historische dranken op basis van honing
 8. Jeannette de Meyer – bonnets
 9. Bohemian Belle – historische kleding en accessoires
 10. Regency Fashion – historische kleding en accessoires
 11. The Meryton Society – Britse gegoede burgerij 1795-1817

Lezingen en workshops

Tijdens de markt worden ook verschillende lezingen en workshops gegeven. Zo leer je alles over correspondentie in de tijd van Jane Austen of kun je zelf een accessoire in elkaar knutselen voor je historische outfit. Aanmelden is verplicht (en plaatsen zijn beperkt), dat doe je via de website van The Meryton Society.

Over de organisatie

The Meryton Society is een vereniging die zich bezighoudt met het uitbeelden van de periode 1795-1820, met de nadruk op Groot-Brittannië. De schrijfster Jane Austen is de ‘patroness’/inspiratiebron van deze society.