Vanaf maandag 23 september 2019 zendt ONS (voorheen Nostalgienet) de zesdelige BBC-serie van Pride and Prejudice uit 1995 uit. Je kunt ’s maandags om 16.00 en 22.00 uur genieten van de romantische verwikkelingen tussen Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle) en Mr Darcy (Colin Firth). Op zondagavond om 22.30 uur wordt de aflevering van de maandag ervoor herhaald.

Voor wie het verhaal van Pride and Prejudice nog niet kent, schrijft ONS:
De miniserie Pride & Prejudice uit 1995 is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Jane Austen. Dit klassieke verhaal over liefde en misverstanden speelt zich af in het klassenbewuste Engeland aan het einde van de 18e eeuw. De vijf zusters Bennet – Elizabeth of Lizzie, Jane, Lydia, Mary en Kitty – worden door hun moeder opgevoed met maar één doel: het vinden van een man om zo hun toekomst veilig te stellen. De levendige en intelligente Elizabeth ziet meer in een leven met perspectief, ze wordt hierin aangemoedigd door haar vader die haar adoreert. Wanneer de rijke vrijgezel Mr. Bingley zijn intrek neemt in een nabijgelegen landgoed, zijn de Bennets in alle staten. Onder de mondaine Londense vrienden van deze man zijn genoeg huwelijkskandidaten voor de zusters Bennet te vinden. De oudste dochter Jane staat op het punt om Mr. Bingley’s hart te winnen. En Lizzie ontmoet de knappe en – naar het lijkt – hooghartige Mr. Darcy. Dit is het moment waarop de strijd tussen de seksen begint.

Waar vind je ONS?

ONS zit in het basispakket van Ziggo op kanaal 50 en bij KPN in het Pluspakket op kanaal 89. Meer informatie over waar deze zender te zien is bij andere providers vind je op de website van ONS.

Benieuwd naar de filmlocaties?

In deze Austen-verfilming werden wederom de mooiste filmlocaties gebruikt. Een overzicht en uitgebreide beschrijving vind je in de reisgids Het Engeland van Jane Austen, te koop in onze webshop.