Op vrijdag 27 september geef ik (Karin Quint) voor de tweede keer een lezing over Jane Austen op het kleine en grote doek in Museum Huis van Gijn in Dordrecht. Ik neem je mee door de geschiedenis van de verfilmingen van Jane’s werk, natuurlijk aan de hand van een hoop filmfragmenten. En ik praat je bij over de films en series die eraan zitten te komen.

Jonny Lee Miller en Romola Garai als Mr. Knightley en EmmaDe lezing vindt plaats in de schitterende Tapijtenzaal van Museum Huis van Gijn en is inclusief een heerlijke high tea van Coffeelicious en bezoek aan het museum. De kaartverkoop is nu gestart!

Waar gaat deze lezing over?

De 6 romans van Jane Austen (1775-1817) zijn al ontelbaar keer verfilmd. Toch kunnen we er geen genoeg van krijgen: dit en volgend jaar komen er nieuwe series en een bioscoopfilm uit.

Waarom willen we Pride and Prejudice, Emma en Sense and Sensibility keer op keer zien? Waarom is Austens werk zo geschikt om te verfilmen? En wat zeggen de verschillende televisieseries en bioscoopfilms over de tijd waarin ze gemaakt zijn?

Aan de hand van beeldfragmenten neem ik (Karin Quint) je mee door de geschiedenis én naar de toekomst van Jane Austen op het grote en kleine scherm.

De details

  • Datum: vrijdag 27 september 2019
  • Tijd: 11.00-15.00 uur
  • Locatie: Museum Huis van Gijn, Nieuwe Haven 29-30, 3311 AP Dordrecht
  • Prijs: € 39,95 p.p. inclusief:
    • Lezing (ca. 5 kwartier) in de prachtige Tapijtenzaal van Huis Van Gijn
    • High tea verzorgd door Coffeelicious
    • Bezoek aan Museum Huis van Gijn

Voel je vrij om in regencykostuum te komen!

KOOP JE TICKET