Op vrijdag 28 juni geef ik (Karin Quint) een lezing over Jane Austen op het kleine en grote doek. Die vindt plaats in de schitterende Tapijtenzaal van Museum Huis van Gijn in Dordrecht en is inclusief een heerlijke high tea van Coffeelicious en bezoek aan het museum. De kaartverkoop is nu gestart!

Waar gaat deze lezing over?

De 6 romans van de Engelse schrijfster Jane Austen (1775-1817) zijn al ontelbaar keer verfilmd. Toch kunnen we er geen genoeg van krijgen: dit en volgend jaar komen er nieuwe series en een bioscoopfilm uit.

Waarom willen we Pride and Prejudice, Emma en Sense and Sensibility keer op keer zien? Waarom is Austens werk zo geschikt om te verfilmen? En wat zeggen de verschillende televisieseries en bioscoopfilms over de tijd waarin ze gemaakt zijn?

Aan de hand van beeldfragmenten neem ik (Karin Quint) je mee door de geschiedenis én naar de toekomst van Jane Austen op het grote en kleine scherm.

De details

 • Datum: vrijdag 28 juni 2019
 • Tijd: 11.00-15.00 uur
 • Locatie: Museum Huis van Gijn, Nieuwe Haven 29-30, 3311 AP Dordrecht
 • Prijs: € 39,95 p.p. inclusief:
  • Lezing (ca. 5 kwartier) in de prachtige Tapijtenzaal van Huis Van Gijn
  • High tea verzorgd door Coffeelicious
  • Bezoek aan Museum Huis van Gijn
 • Voel je vrij om in regencykostuum te komen!