De bibliotheek van Bussum houdt op vrijdag 6 april 2018 een themaochtend over Jane Austen. Met een lezing van José Roeken van Austen Tales en in de pauze thee met Engelse lekkernijen. Toegang is gratis.

Over de ochtend
De bieb schrijft: Jane Austen, de bekende Engelse schrijfster, is al 200 jaar geleden overleden. Maar haar werk leeft voort. Niet alleen in haar boeken maar ook in tv – en filmbewerkingen.
Haar uitzonderlijke kijk op de rangen en standen, waarden en normen aan het eind van de 18e eeuw en haar satirische karakterbeschrijvingen en messcherpe analyse van menselijke tekortkomingen blijven wereldwijd miljoenen lezers boeien.

José Roeken van Austen Tales neemt u tijdens de themaochtend van vrijdag 6 april graag mee in de wereld van Jane Austen en haar wereldberoemde boeken zoals Pride en Prejudice. Aan de hand van fragmenten uit films die over haar leven en haar romans zijn gemaakt wordt onder andere gesproken over haar familie, karakter, liefdes en de literaire betekenis van Austen. Speciale aandacht is er voor Mr. Darcy, de romantische held van Pride en Prejudice.

Informatie

Datum: vrijdag 6 april 2018
Tijd: 10-12 uur
Locatie: Bibliotheek Bussum
Entree: gratis, ook voor niet-leden