Journalist en auteur Joyce Roodnat praat aanstaande dinsdag (17 april 2018) in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) over haar Austen favoriet: Persuasion. Daarna wordt de verfilming van dit Austen-boek uit 2007 vertoond.

Gesprek

Tijdens deze ‘Avond van Jane Austen’, onderdeel van Cinema Literair van de OBA, gaat Roodnat in gesprek met OBA Live-presentator Theodor Holman en filmjournalist Gawie Keyser. Na de talkshow en het vertonen van de film is er tijd voor napraten met het panel onder het genot van een drankje in de nieuwe Filmfoyer van de OBA.

Tijd, locatie en kaarten

Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Locatie is de Centrale Bibliotheek aan de Oosterdokskade 143.
Toegangskaarten bestel je via de website van de OBA.

In kostuum? Dan gratis entree!

Wil jij deze avond bijwonen en kom je in Regency-kostuum? Dan mag je gratis naar binnen! Geef tijdig je naam door aan Marijke Troelstra via m.troelstra@oba.nl, dan zorgt zij dat jouw toegangskaart klaarligt aan de zaal op de 7de etage.

Over de verfilming

Tijdens de Avond van Jane Austen wordt de film Persuasion vertoond uit 2007, geregisseerd door Adrian Shergold. Anne Elliot wordt gespeeld door Sally Hawkins, en Rupert Penry-Jones vertolkt de rol van kapitein Wentworth.

Over Cinema Literair

Cinema Literair is een maandelijkse talkshow over films en boeken waarin Theodor Holman, OBA Live-presentator en columnist van De Groene Amsterdammer, en filmjournalist Gawie Keyser van De Groene Amsterdammer telkens met een bekende cultuurcriticus in gesprek gaan.