Boekhandel Waterstones in Amsterdam organiseert samen met de Jane Austen Society Nederland een paar mooie Austen-activiteiten ter ere van het 200-jarig jubileum van Persuasion. Met lezingen van Austen-experts Janine Barchas en Paul Franssen en een Jane Austen dansworkshop.

Programma

Op woensdagavond 16 mei geeft dr. Janine Barchas, associate professor English aan de University of Texas, de lezing ‘Pinking Jane Austen’, over hoe het kan dat de boeken van Jane Austen tegenwoordig vaak als ‘chicklit’ worden gezien.

Op vrijdag 1 juni geeft de Nederlandse Austen-expert dr. Paul Franssen, docent aan de Universiteit Utrecht, een lezing over Persuasion. Deze laatste voltooide roman van Jane Austen viert dit jaar zijn 200-jarig jubileum.

Op woensdagavond 6 juni kun je leren dansen zoals Jane Austen dat zelf deed, tijdens een leuke dansworkshop.

De details

Woensdag 16 mei, 19.00 uur: ‘Pinking Jane Austen: how her novels became ‘chicklit’!, lezing Janine Barchas.
Vrijdag 1 juni, 19.30 uur: Lezing Paul Franssen over Persuasion.
Woensdag 6 juni, 19.00 uur: Jane Austen dansworkshop

Locatie: Waterstones Booksellers, Kalverstraat 152, 1012 XE Amsterdam
Kosten: 10 euro p.p. per activiteit
Aanmelden: stuur een email t.a.v. Tim via amsterdam@waterstones.com en vermeld voor welke activiteit(en) je wilt reserveren.