Eligible, een moderne variant op Jane Austens Pride and Prejudice, wordt mogelijk een televisieserie. Het Amerikaanse tv-station ABC heeft laten weten deze bestseller van Curtis Sittenfeld op het kleine scherm te willen uitbrengen. Er wordt nu gewerkt aan een pilot.

Realityster

In Eligible (in het Nederlands verschenen als Een begerenswaardige vrijgezel) woont de familie Bennet in het Amerikaanse Cincinnati. Mijnheer Bennet kampt met een slechte gezondheid en dat is reden voor Liz Bennet en haar zus Jane om terug te keren naar het ouderlijk huis. Daar worden ze al snel door hun moeder voorgesteld aan realityster Chip Bingley en zijn vervelende vriend Fitzwilliam Darcy.

Soap

Volgens de producenten zal het een ‘soapachtige dramaserie’ worden. Of en wanneer we Eligible inderdaad op tv zullen gaan zien, zal afhangen van de kwaliteit van de pilot.