Het Austen-jaar is nog in volle gang. In oktober zijn er meerdere lezingen en activiteiten in Nederland en België waar jij misschien wel bij wil zijn. We zetten ze voor je op een rij(tje).

Wat is er te doen?

Meer informatie over onderstaande activiteiten vind je op www.janeausten200.nl.

Dinsdag 10 oktober: In het kader van de maand van de Geschiedenis nodigen de Bibliotheek Oosterschelde en de Vrouwen van Schouwen je uit voor een Jane Austen Middag in Burgh-Haamstede, met een heerlijke ‘mini high tea’ en een lezing door Karin Quint.

Zaterdag 14 oktober: De bibliotheek van Leuven (BE) houdt een Austen-feestje! Met een uitgebreid programma met lezing, high tea, dansen en fotografie.

Zaterdag 14 oktober: Ben je geïnteresseerd in re-enactment, Jane Austen, historische mode en accessoires? Kom dan op zaterdag 14 oktober 2017 naar de Historische markt van The Meryton Society in Rhenen!

Donderdag 26 oktober: De bibliotheek van Essen (BE) organiseert op donderdag 26 oktober 2017 om 17.00 uur een avond over Jane Austen. Tijdens een lezing neemt Karin Quint, auteur van de reisgids Het Engeland van Jane Austen, ons mee naar de locaties die belangrijk waren in het leven van de schrijfster, zoals naar het dorpje Steventon waar ze opgroeide en Chawton waar ze een groot deel van haar boeken schreef.

Donderdag 26 oktober: Ingrid Tieken-Boon van Ostade en Wim Tigges nemen de nalatenschap van Jane Austen vanuit twee verschillende invalshoeken onder de loep bij Van Stockum Boekverkopers in Den Haag.

Wil je meer weten over deze activiteiten? Bezoek dan www.janeausten200.nl.