De Jane Austen Society Nederland houdt op zaterdag 28 oktober een literaire workshop over het jeugdwerk (juvenilia) van Jane Austen. Net als voorgaande keren wordt de workshop gegeven door universitair docent dr. Paul Franssen.

Wicked wit

De Jane Austen Society schrijft:
Wat gaan we vinden in deze epistolaire verhalen? Wicked wit, dronkenschap, agressie, zelfs seks? De jonge Jane Austen begon op 11-jarige leeftijd al met het schrijven van gedichten, verhalen en toneelstukken, voor haar eigen amusement en dat van familie en vrienden. Deze heeft Jane verzameld in de Juvenilia – Three Volumes, geschreven tussen 1787 en 1793.
Kunnen we in haar vroege werk al aanwijzingen zien voor haar latere romans? Dat en meer horen we in de nieuwe literaire workshop.

Volume The First

Tijdens de workshop wordt het eerste van de drie schriften die Jane Austen vulde met haar verhalen besproken en toegelicht door Paul Franssen: Volume The First. Hierin staan onder andere The Beautifull Cassandra, Henry & Eliza en The Three Sisters.
Het originele schrift is eigendom van de Bodleian Library in Oxford, die op zijn website laat zien hoe het werkje geconserveerd is.

De details

Datum: zaterdag 28 oktober 2017
Aanvangstijd: 13.15 uur (zaal open 13.00 uur)
Locatie: Noorderlichtkerk, Shalomzaal
Adres: Bergweg 92/B, 3707AE Zeist
Kosten: 10 euro per persoon
Reserveren noodzakelijk, deelname op basis van vooruitbetaling.
Aanmelden kan alleen op info@janeaustensociety.nl.