Ben je een liefhebber van Jane Austen én Britse detectives? Dan mag je aanstaande vrijdag (15 september) de Britse misdaadserie Midsomer Murders niet missen op de Belgische zender Eén. De aflevering Death by Persuasion zit vol met Austen-referenties. Ze begint om 20.40 uur.

Moord met veren pen

In Midsomer Murders wordt detective John Barnaby voortdurend geconfronteerd wordt met moord en doodslag in Midsomer, een ogenschijnlijk vredig stukje platteland in het Engelse Somerset. In deze aflevering wordt een journaliste die meedeed aan een Austen-evenement dood gevonden in het bos (in regency-kostuum uiteraard). Ze is neergestoken met een veren pen. Barnaby en zijn collega Winter dompelen zich onder in Austen-wereld om de moord op te lossen.

Bekend gezicht

In deze aflevering zien we een bekend gezicht voor Austen-liefhebbers. Claire Skinner, die Kitty Oswood speelt, zagen wij eerder in de BBC-serie Sense & Sensibility als de onuitstaanbare Fanny Dashwood. Of zij deze keer niet een op geld beluste feeks, maar zelfs een moordenaar speelt, zullen we vrijdag zien!
Vrijdag 15 september, Eén, 20.40 uur

Met dank aan Mariska voor de tip!