2017 is een bijzonder Jane Austen jaar. We herdenken dat Austen 200 jaar geleden stierf, maar vieren vooral haar leven en haar werk. Schrijfster Anke Werker en illustrator Sanne van der Bruggen doen dat met hun maandelijkse column ‘Happy Jane Year’. Dit is de achtste aflevering.

Sanne schrijft: “Augustus leek ons een mooi moment om eens wat anders te doen. Zo in de vakantie als alles wat losser en luchtiger voelt en er tijd is om wat rond te fladderen. Anke had meteen een leuk idee. We zijn namelijk beiden echte liefhebbers van ouderwetse post en schrijven elkaar dan ook geregeld kaarten. Er staat op dit moment een heel rijtje in mijn boekenkast en af en toe lees ik ze weer en beleef ik bijzondere dingen die we deelden opnieuw. Graag geven we jullie deze maand een inkijkje in onze correspondentie, in de vorm van onze vakantiepost. En drie keer raden waar we waren deze zomer…”

 

Over de makers van Happy Jane Year

Boekenmakers en boekenliefhebbers, dat zijn Anke Werker (schrijver) en Sanne van der Bruggen (illustrator) al zo lang ze zich kunnen herinneren. En bewonderaars van Jane Austen. Samen belichten ze hier van maand tot maand ‘Something very Austen’ en brengen daarmee hun fascinatie en liefde voor de schrijfster tot leven in woord en beeld.