Maak je agenda leeg en zorg dat je aanstaande zondag om 22.00 uur voor de buis zit: dan wordt op BBC1 de eerste aflevering uitgezonden van het derde seizoen van Poldark. Onze held zal wederom met zijn wapperende haren langs de kust van Cornwall galopperen, maar zal hij deze keer uit de problemen kunnen blijven?

Ross Poldark kennende – na twee seizoenen – zal het wel weer spannend worden. In de laatste aflevering van het vorige seizoen was de toekomst voor Ross en de zijnen weer even onzeker als altijd. Komt het echt goed tussen hem en Demelza? En hoe zit het met de baby van Elizabeth Warleggan, wie is de vader?

Nieuwe gezichten

We zien in het nieuwe seizoen natuurlijk weer een hoop bekenden terug (kijkt iemand al uit naar George Warleggan?) Maar er is ook nieuw bloed in Poldark-land. Zo komen twee diepgelovige broertjes van Demelza langs (en die blijken al net zulke fotomodellen te zijn als hun zus), die de echtelijke rust danig verstoren. Ze worden gespeeld door Tom York (Olympus) en Harry Richardson (Doctor Thorne).

10 nieuwe afleveringen

Wij gaan weer lekker smullen van deze historische soap. De BBC verwent ons weer met 10 nieuwe afleveringen, iedere zondag om 22.00 uur (Nederlandse tijd). Wanneer het nieuwe seizeon op Eén (België) of een Nederlandse zender komt, is nog niet bekend.

Bekijk de trailer