Op vrijdag 19 mei organiseert Grimbergen Boeken een Jane Austen middag met een heerlijke High Tea en een lezing door Karin Quint, auteur van de reisgids Het Engeland van Jane Austen.

Tijdens de lezing neemt Karin Quint je mee naar locaties die belangrijk waren in het leven van Jane Austen, zoals het dorpje Steventon waar ze opgroeide, en Chawton, waar ze een groot deel van haar boeken schreef. Ook komen schitterende filmlocaties aan bod die gebruikt zijn in verfilmingen, zoals het imposante Chatsworth en de vijver waar Mr Darcy in dook in de serie van Pride and Prejudice uit 1995. Ben je van plan zelf een Jane Austen-reis te maken en wil je daarover van gedachten wisselen? Kom dan zeker langs, want er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop wordt er een heerlijke high tea geserveerd.

Over de reisgids
De reisgids Het Engeland van Jane Austen voert je langs de locaties die belangrijk waren in het leven van Jane Austen. Ook komen alle filmlocaties van de verfilmingen vanaf 1995 aan bod. Daarnaast leuke interviews met bijvoorbeeld de koetsier uit Pride and Prejudice 1995 (en veel meer kostuumdrama’s) en een gids van Burgley House die plotsklaps footman van de formidabele Lady Catherine de Bourgh werd. Ook veel achtergrond over Jane Austen en haar tijd, enkele wandelbeschrijvingen en natuurlijk fijne foto’s van het prachtige Engeland.

Datum: vrijdag 19 mei
Tijd: van 15.00 uur tot 16.30 uur
Prijs: € 17,50 per persoon (incl. High Tea met hartige en zoete taarten, scones, bonbons en thee uiteraard!)
Locatie: Heereweg 237, Lisse, 2161 BG Nederland

Aanmelden via info@grimbergenboeken.nl