Op 3 en 4 juni 2017 speelt amateurtoneelgezelschap Oude Liefde in theater De Trap in Amsterdam Pride and Prejudice. De kaartverkoop is nu van start gegaan, je koopt je kaartjes via de website van Oude Liefde.

Het stuk wordt gespeeld door Lenneke van der Voort, Geke Muggen, Magdaleen Hooge, Gerard van der Voort en Paul Zellenrath. De regie is in handen van Elcke Nijhuis. Annemarieke van der Voort is de schrijfster van deze Nederlandse toneelbewerking van het gelijknamige boek van Jane Austen. Voor zover bekend wordt Pride and Prejudice voor het eerst in het Nederlands op toneel uitgevoerd.

Kom kijken en laat je meevoeren naar de hysterische huwelijksmarkt van de 18e eeuw!

Verrassende wijze
Pride & Prejudice speelt zich af in Engeland aan het eind van de 18e eeuw. Het vertelt het verhaal van de ongetrouwde zussen uit de familie Bennet en de pogingen van hun moeder om hen te laten trouwen met welgestelde mannen.
Toneelgroep Oude Liefde brengt het stuk op een verrassende wijze. Zo worden de veertien personages gespeeld door vijf acteurs. Dit verhaal van Jane Austen spreekt nog steeds tot de verbeelding van velen. Kom kijken en laat je meevoeren naar de hysterische huwelijksmarkt van de 18e eeuw!

Eigen productie
Toneelgroep Oude Liefde is in 2016 opgericht. De spelers hebben elkaar ruim dertig jaar geleden leren kennen bij een amateurtoneelgezelschap. Dit is de eerste keer dat zij in deze samenstelling spelen in een eigen productie.
Regisseuse Elcke Nijhuis is in 2016 afgestudeerd als theatermaker aan de Amsterdamse Theaterschool De Trap. Naast haar theateractiviteiten is ze werkzaam als trainingsacteur en docent trainingsacteren aan Theaterschool De Trap.