Op dinsdag 18 juli 2017 is het precies 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed in Winchester.  De Jane Austen Society Nederland organiseert samen met de English Church in Amsterdam die dag een speciale herdenkingsdienst.

De Jane Austen Society schrijft:

“Wij zijn blij en vereerd dat we hiervoor de handen ineen slaan met The English Church op het Begijnhof in Amsterdam en Reverend Lance Stone! Midden in het drukke centrum is dit een oase van rust en waan je je werkelijk in een Engelse plattelandskerk.”

“Samen zullen we onder andere luisteren naar tributes (o.a. van Paul Franssen), passages uit Jane’s werk, muziek, gebeden die Jane Austen zelf heeft geschreven, Cassandra’s brief na het overlijden van Jane, en zingen we samen hymnes. Tijdens de dienst is er ook collecte en na de dienst is er tijd voor thee of koffie en iets lekkers.”

Regency kleding
De Jane Austen Society moedigt het aan om in Regency-kleding de dienst bij te wonen en zo meer de sfeer uit Austens tijd te beleven. Er is beperkte omkleedruimte beschikbaar voor aanvang van de dienst. Graag aangeven bij aanmelden als je daar gebruik van wilt maken.

Informatie en aanmelden
Wanneer: dinsdag 18 juli 2017
Hoe laat: dienst begint om 19.30 uur (omkleden vanaf 18.30 uur)
Waar: Engelse Kerk, Begijnhof 48 1012 WV Amsterdam
Kosten deelname: 10 euro

Reserveren is noodzakelijk en deelname alleen op basis van vooruitbetaling.
Aanmelden via info@janeaustensociety.nl.