The Meryton Society heeft sinds vandaag een gloednieuwe website! De re-enactmentvereniging die in 2013 werd opgericht door bezoekers van JaneAusten.nl is de afgelopen jaren flink gegroeid. En nieuwe leden blijven welkom. Bekijk de website om te zien hoe jij lid kunt worden.

The Meryton Society laat zien hoe de gegoede burgerij (English ‘gentry’) in Engeland rond 1795 – 1817 leefde. In de afgelopen jaren heeft de vereniging al vele historische evenementen opgeluisterd in binnen- en buitenland. De leden tonen tijdens zo’n re-enactment-evenement hoe de gegoede burgerij zich in de tijd van Jane Austen zich vermaakte; bijvoorbeeld met borduren, schilderen, brieven schrijven, een potje croquet spelen of dansen (demonstratie of workshop).

Kennisdelen
Bij veel nieuwe aanwas hoort ook een nieuwe website. Deze is niet alleen bedoeld om nieuwe leden te enthousiasmeren, maar ook om kennis te delen. De leden van The Meryton Society kunnen in het speciale Wiki-gedeelte van de website informatie kwijt en vergaren over de tijd van Jane Austen.
Nieuwsgierig en zin om mee te doen? Bezoek dan snel de website!