Waarom is Jane Austen 200 jaar na haar dood nog zo populair? Waarom noemde ze Pride and Prejudice haar ‘own darling child’? Hoe dacht ze over de positie van de vrouw? En hoe kan het dat haar populariteit in Nederland zo traag op gang kwam? Een antwoord op deze en andere vragen krijg je tijdens het symposium ‘Jane Austen – Fictie & Faam’ dat op zaterdag 13 mei wordt gehouden aan de Universiteit Utrecht. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Sprekers

Tijdens het symposium gaan zes sprekers uit binnen- en buitenland in op allerlei aspecten van Jane Austens leven, werk en haar huidige populariteit. Sprekers zijn schrijver en dichter Guus Luijters, onderzoeker Suzan van Dijk, auteur Penelope Townsend en universitair docenten Chris Louttit (RU Nijmegen), Barnita Bagchi (UU) en Paul Franssen (UU). Een volledige beschrijving vind je op de jubileumwebsite www.janeausten200.nl.

Tijd en prijs

Het symposium wordt gehouden in het universiteitsgebouw aan Drift 21 (ingang aan Drift 27). Ontvangst is vanaf 10.00 uur en de eerste lezing begint om 10.30 uur. Deelname kost €27,95 – dit is inclusief uitgebreide High Tea lunch en koffie en thee. Voor studenten van de Universiteit Utrecht is deelname aan het symposium gratis en de lunch optioneel. Je moet je wel aanmelden.

Kaartje kopen of aanmelden kan via deze link.