jennifer-ehleIn een interview met de Britse krant The Guardian zegt actrice Jennifer Ehle dat ze veel te danken heeft aan haar rol in de legendarische BBC verfilming van Pride and Prejudice uit 1995. Haar vertolking van Elizabeth Bennet maakte de actrice niet tot een internationale superster. Wel gaf de rol haar wel de mogelijkheid haar twee belangrijkste ambities te verwezenlijken: een gezin stichten én uitdagende rollen in films en toneelstukken spelen.

Ambitie

Ehle, die we de afgelopen jaren zagen in onder andere Zero Dark Thirty, The King’s Speech, Contagion en Fifty Shades of Grey zegt over de rol die haar carrière bepaalde het volgende:
“Its presence has enabled me to come and go in a way I wouldn’t be able to otherwise (…) I am extremely ambitious, but my ambition is in a slightly different vein than what people assume an actor’s to be. It’s just that I want my life outside my work to be even more important than my work. I wanted to have children and tend to them.”

little_man

Lovely

Dat ze nog steeds vereenzelvigd wordt met de Jane Austen heldin blijkt al uit het interview zelf. Het vraaggesprek zou eigenlijk moeten gaan over Ehle’s nieuwe film Little Men, maar de interviewster kan het niet laten om eerst uitgebreid naar Lizzy Bennet te vragen. In Little Men, die in dezelfde krant 5 sterren krijgt, speelt de actrice een psychiater die is getrouwd met een man die dit keer niet half Derbyshire heeft geërfd maar een huis in Brooklyn.
Ehle lijkt het niet erg te vinden dat ze er nog steeds op Pride and Prejudice wordt aangesproken. Ze zegt:

“People do seem to be still very affected by it (…) They’re not over it, which is really lovely.”

Ze vertelt ook dat ze pas geleden op het vliegveld nog werd aangesproken door iemand die haar vertelde hoeveel P&P ’95 voor haar betekende.

Beroemdheid

Dat ze nooit een superster is geworden lijkt Ehle niet te deren. Sterker nog. Ze hoopt dat dat soort beroemdheid haar nooit overkomt:

“It would be awkward (…) It would be like, you know, growing a third limb. I don’t know what the advantage to it would be.”

De rest van haar leven

Ze blijkt die beroemdheid ook niet nodig te hebben. Ze geeft aan dat ze ondanks haar ‘middelbare leeftijd’ – ze is 46 – nog voldoende uitdagende rollen krijgt aangeboden. Ze noemt haar carrière zelfs ‘thriving’. Dat komt goed uit want nu haar kinderen groter zijn wil ze ook weer meer gaan acteren, iets wat ze de rest van haar leven hoopt te kunnen blijven doen.

Lees het hele interview met Jennifer Ehle op de website van The Guardian

Bekijk hier de trailer van Little Men: