Pride-Prejudice-1In september is het 20 jaar geleden dat de BBC-serie Pride and Prejudice (met Colin Firth en Jennifer Ehle) voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien was. Dat willen we natuurlijk vieren! Daarom willen we in september ‘gezamenlijk’ naar de serie gaan kijken. Maar hoe? Daar horen we graag jouw ideeën over.

Hoe werkt ‘gezamenlijk’ kijken?

Iedereen kijkt de serie thuis. We pakken de dvd uit onze kast (of huren ‘m bij de videotheek of bieb) en drukken allemaal op hetzelfde moment op ‘play’. Tijdens het kijken van de afleveringen kun je via deze website je opmerkingen kwijt die je met medekijkers wilt delen. Over de acteurs, de kleding, hoe je een scène ervaart; alles mag, zolang het netjes blijft. Eerder keken we al samen naar Pride & Prejudice (de film) en Persuasion.

Hoe zouden we het kunnen aanpakken?

Het samen kijken naar de serie is wat lastiger te organiseren dan samen kijken naar een film. De serie heeft 6 afleveringen die ieder een uur duren. Een paar ideetjes:

  • We kijken alleen de laatste 1 of 2 afleveringen samen.
  • of: We kijken 6 weken lang op een vaste avond in de week een aflevering.
  • of: We kijken de serie per 2 afleveringen, dus in 3 avonden verspreid over bijvoorbeeld 2 weken.
  • of: We kijken 2 keer in de week 1 aflevering
  • of, of, of?

Wat vind jij?

Zou je zin hebben om mee te kijken? Zo ja, heb jij een idee hoe we dat het beste kunnen doen? Dan horen we graag van je! Laat je advies/ideeën achter onderaan dit bericht. Wij hebben er in ieder geval zin in, hopelijk jij ook!