hightealicious
Genoten van een welverdiende vakantie? Wist je dat Jane Austen ook graag op vakantie ging? Op vrijdag 9 september 2016 geef ik (Karin Quint), auteur van de reisgids Het Engeland van Jane Austen en webmaster van JaneAusten.nl, hierover een lezing in het Dordts Patriciërshuis. Ik laat je zien waar Jane en haar familie naar toe gingen, welke reizen de personages uit de boeken maken en welke locaties er gebruikt zijn in verfilmingen. De lezing begint om 10.30 uur. Na afloop serveert Hightealicious een overheerlijke High Tea.

Wat komt er aan bod?

In deze nieuwe lezing neem ik je mee ‘op vakantie’ door het Engeland van begin 19de eeuw. Locaties die onder andere aan bod komen zijn het graafschap Kent, badplaats Lyme Regis, kuuroord Bath, de Peak District en Engelands hoofdstad Londen. Je hoort over de plekken die Jane Austen zelf bezocht, die haar personages aandeden en die gebruikt zijn in verfilmingen. En je leert meer over hoe men in die tijd reisde. Na de lezing, die ca. 5 kwartier duurt, kun je in de prachtige Maaskamer van het Dordts Patriciërshuis genieten van een High Tea van Hightealicious.

Aanmelden

Je kunt je voor deze lezing/high tea aanmelden via onze webshop. Deelname kost € 39,95 per persoon. Dit is voor de lezing, de high tea en toegang tot het Dordts Patriciërshuis. Bestel nu jouw kaartje(s). Of neem contact met ons op door een bericht te sturen via onze contactpagina, of door te bellen met 06 22 33 4707.

Over Het Engeland van Jane Austen

In juli van dit jaar verscheen bij uitgeverij Dominicus de tweede, geactualiseerde uitgave van de reisgids Het Engeland van Jane Austen, geschreven door de webmaster van JaneAusten.nl. In de reisgids staan alle locaties beschreven die te maken hebben met het leven en werk van Jane Austen en de vele verfilmingen. Meer weten over de reisgids? Kijk dan op de website.

Over het Dordts Patriciërshuis en Hightealicious

Het Dordts Patriciërshuis is een prachtig museum, ingericht in laat-18de-eeuwse stijl, waar het lijkt alsof de bewoners net even de deur uit gegaan zijn voor een boodschap. In dit intieme huismuseum krijg je een indruk van een Dordts patriciërshuishouden aan het einde van de 18e eeuw.

Sinds mei van vorig jaar kun je in dit schitterende pand genieten van een authentieke High Tea, verzorgd door Hightealicious. Chef Joan Buitenhuis maakte eerder furore met de lunchroom Coffeelicious, en vanaf nu kun je dus ook terecht bij het Dordts Patriciërshuis voor haar heerlijke lekkernijen.