Als kostuumdrama-liefhebbers hebben wij vorig jaar erg genoten van BBC-serie Poldark. Ben jij ook een fan? Dan is er goed nieuws: vanaf zondag 4 september kun je op BBC1 genieten van Ross Poldark en het schitterende landschap van Cornwall in het tweede seizoen van de serie. Heb je geen idee waar we het over hebben? Dan hebben we nog meer goed nieuws. Een opmerkzame bezoeker van onze site tipte ons zojuist dat vanaf vrijdag 2 september de Belgische zender Eén het hele eerste seizoen uitzendt (aflevering begint om 22:10 uur).

Maak kennis met de familie Poldark

poldark-ross-demelzaPoldark is een verfilming van de boeken van Winston Graham en een remake van de gelijknamige BBC-serie uit de jaren 70. Het verhaal speelt zich af in Cornwall (Zuidwest-Engeland) aan het einde van de 18de eeuw.
Verloren zoon Captain Ross Poldark (Aidan Turner, The Hobbit) komt na 3 jaar vechten terug uit Amerika waar de Britten net de onafhankelijkheidsoorlog hebben verloren. Thuis wacht er weinig op hem: zijn vader is overleden, zijn erfenis (een vervallen landhuis en twee dito tinmijnen) is ernstig verwaarloosd en zijn liefje blijkt met zijn neef (ook een Poldark met een mijn) te gaan trouwen. De verleiding is groot om Cornwall achter zich te laten om zijn geluk elders te beproeven. Maar dan ontmoet hij een straatschoffie, die geen jongen maar een beeldschoon meisje blijkt te zijn: Demelza Carne (Eleanor Tomlinson, Death Comes to Pemberley).

Meer afleveringen

We hebben lang moeten wachten op het tweede seizoen van Poldark. In het voorjaar van 2015 lieten we Ross Poldark in niet al te beste omstandigheden achter. Maar het lange wachten wordt beloond: dit nieuwe seizoen is niet 8 maar 10 afleveringen lang. Op welk tijdstip Poldark vanaf 4 september wordt uitgezonden is nog niet bekend, maar we vermoeden dat het net als in 2015 om 22.00 uur zal zijn (Nederlandse tijd).
En nog meer goed nieuws: het derde seizoen wordt momenteel al opgenomen!

Waarom moet je kijken?

Poldark is geen Jane Austen. Verwacht dus geen kalme gesprekken in de drawing room – deze serie is een stuk ruiger. Dat komt niet alleen door het woeste landschap, maar ook door de hoofdpersoon. ‘Wild child’ Ross Poldark heeft maar weinig weg van ‘onze’ beschaafde Mr Darcy (dat weerhield de Engelse pers er overigens niet van om Ross Poldark in 2015 tot de nieuwe Mr Darcy te kronen.) Poldark is gevuld met spannende actie, heerlijke romantiek en meeslepend drama. Gecombineerd met de schitterende filmlocaties (overwegend opgenomen in Cornwall) is dit vanaf 4 september ons hoogtepunt van de zondagavond.

Nieuwsgierig?

De dvd van het eerste seizoen is te koop bij Bol.com. En kun je niet wachten tot seizoen 2? Bekijk dan hieronder de trailer!