Lucy Worsley maakte eerder voor de BBC het programma 'A Very British Romance'.

Lucy Worsley maakte eerder voor de BBC het programma ‘A Very British Romance’. (C) BBC – Photographer: Chris Cardwell

Historica Lucy Worsley komt in 2017 met een nieuwe biografie over Jane Austen. Dat meldt de boekenvakwebsite The Bookseller. Het boek heeft de werktitel At Home with Jane Austen. Het vertelt het levensverhaal van de schrijfster aan de hand van locaties en bezittingen die belangrijk voor haar waren.

Lucy Worsley is ‘Chief Curator’ bij de Britse Historic Royal Palaces. Daarnaast schrijft ze geschiedenisboeken en historische romans en maakt ze programma’s over historische onderwerpen voor de BBC.

‘Perfect biographer’
Maddy Price van uitgever Hodder Staughton licht de keuze voor Worsley als volgt toe:

“I have long admired and enjoyed Lucy Worsley’s books and television work, and I am thrilled to be publishing her biography of Jane Austen, another hero of mine. Lucy’s knowledge of the period makes her the perfect biographer and her wonderful writing style will truly bring Jane Austen and her world to life.”

‘Hugely excited’
Lucy Worsley zelf zegt over het project:
“Like many people I can’t remember when I first read a Jane Austen novel, I seem always to have known the stories. Her novels created so many of our ideas, even today, about happiness, marriage and relationships, and indeed about the nature of love. I am hugely excited about this project and to begin revisiting the places where those iconic characters and stories were created.”

Twitter
Op Twitter heeft Worsley al een aantal keren bericht over het werk aan haar nieuwste biografie. Op welke datum deze in 2017 in de winkels ligt, is nog niet bekend.