novel-landf

Goed nieuws voor wie de film Love & Friendship heeft gemist op het International Film Festival Rotterdam: de verfilming van Jane Austens novelle Lady Susan draait vanaf 26 mei in de Nederlandse bioscopen. Dat meldt filmdistributeur Cinéart op zijn website. Nog onbekend is in hoeveel zalen de film gaat draaien.

De trailer van Love & Friendship ging gisteren online, je vindt hem onderaan dit bericht.

Het verhaal
Love & Friendship gaat over de belevenissen van Lady Susan Vernon die, al zoekende naar echtgenoten voor haarzelf en haar dochter, een spoor van ellende achterlaat. De film met in de hoofdrol Kate Beckinsale en Chloe Sevigny en Stephen Fry in bijrollen werd juichend onthaalt, zowel in Rotterdam als op het prestigieuze Amerikaanse Sundance festival.

Ook een boek
Regisseur en Janeite Whit Stillman heeft Austens novelle niet alleen tot een film bewerkt, maar ook tot een boek. Zijn versie draagt ook de titel Love & Friendship en belooft in de ondertitel de vileine Lady Susan volledig vrij te pleiten. Op de achterflap schrijft de uitgever hierover:

With a pitch-perfect Austenian sensibility, Stillman breathes new life into Austen’s work, making it his own by adding original narration from a character comically loyal to the story’s fiendishly manipulative heroine, Lady Susan.

Het boek van Whitman verschijnt halverwege mei. Het is al te reserveren bij onder andere Amazonen Bol.com en bij je lokale boekhandel.