Jane Austen 200 Hampshire

2017 wordt in Engeland het jaar van Jane Austen. Het graafschap Hampshire bereidt zich alvast voor. Met een tentoonstelling in Basingstoke en een speciale Jane Austen 200-website.

In 2017 is het niet alleen 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed, maar je kunt vanaf dan ook betalen met 10-pond biljetten met daarop haar beeltenis. In Hampshire gaat het jubileumjaar groots gevierd worden. In dit graafschap woonde Jane het grootste deel van haar leven. Maar ook in de rest van Engeland zullen veel activiteiten en evenementen georganiseerd gaan worden.

Teaser
De aftrap voor Jane Austen 200 werd vorige maand gegeven, met de opening van een Jane Austen tentoonstelling in het Willis Museum in Basingstoke. Hier is – als een soort teaser voor wat je volgend jaar kunt verwachten – tot 20 februari 2016 onder andere Jane Austens schrijfkist, haar bril en een manuscript te zien. Deze zijn voor korte tijd uitgeleend door de British Library in Londen.

Speciale website
Hampshire heeft voor de gelegenheid een speciale website opgezet. Je kunt je daar inschrijven op hun nieuwsbrief. Later komt op de website ook een overzicht te staan van alle Austen-activiteiten in Hampshire.

Nederlands feestje?
Natuurlijk mogen we in Nederland dit feest ook niet aan ons voorbij laten gaan. Wat zou jij graag in Nederland willen zien aan activiteiten of evenementen, in het kader van Jane Austen 200? Laat een reactie achter … en wie weet!