Portret van Jane, gemaakt door Cassandra Austen rond 1810.

Ok, het is geen officiële feestdag, maar toch vieren we ‘m graag: vandaag is het Jane Austen Day!

Op deze dag in 1775 (tijdens een bitterkoude winter, die had je nog in die tijd) werd de kleine Jane, dochter van George en Cassandra Austen, geboren. ‘(…) a present plaything for her sister Cassy and a future companion. She is to be Jenny’, schreef vader Austen vol trots aan familie.

Samen naar Persuasion kijken
Om deze heugelijke dag te vieren, kijken we vanavond ‘samen’ naar de film Persuasion (die uit 1995). Om 19.30 uur komt op deze website een bericht te staan waarin je al je opmerkingen over de film tijdens het kijken kunt plaatsen. We starten de film om 20.00 uur. Lees hier hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Hoe vier jij deze dag?
Misschien heb je geen tijd of zin om vanavond mee te kijken, maar wil je toch op je eigen manier deze dag een klein beetje vieren. Bijvoorbeeld door je favoriete Jane Austen-citaat op te zoeken, een stukje Austen-verfilming op Youtube te bekijken (vijver?!), of even de eerste bladzijde van een Austen-roman te lezen.

Laat het ons weten!
Wij horen graag wat jij op Jane Austen Day doet, laat je het weten in een reactie?
(En voor wie vanavond de film gaat bekijken: zorg je ook voor iets lekkers?)