persuasion1995Woensdag 16 december is het Jane Austen Day en dat willen we vieren door samen naar een Jane Austen verfilming te kijken. We kiezen voor een wat minder bekende (maar zeker niet minder mooie) verfilming van Persuasion, namelijk die uit 1995 met Amanda Root en Ciarán Hinds als Anne Elliot en kapitein Wentworth. Kijk je met ons mee?

Jane Austen Day
Vorig jaar riep het Jane Austen Centre in Bath Jane Austens geboortedag, 16 december, uit als ‘Jane Austen Day’. Op ons forum werd geopperd om ‘samen’ naar een film te kijken, zoals we onlangs ook deden met Pride & Prejudice. We hebben gekozen voor een verfilming van Persuasion – Janes laatst voltooide boek. Onderaan dit bericht kun je de Amerikaanse trailer voor deze Engelse film zien (excuses voor de vreselijke voice-over).

Hoe gaat dit in zijn werk?
1. Zorg dat je de film van Persuasion uit 1995 (die met Amanda Root) in huis hebt. Heb je ‘m niet zelf? Je kunt ‘m ook op Youtube bekijken. Wil je betere kwaliteit? Bestel dan de dvd in onze webshop.
2. Op woensdag 16 december om 19.30 uur doe je de dvd in de speler/zoek je de film op Youtube en zet je ‘m klaar om op play te drukken.
3. Om 19.45 uur heb je al je lekkers klaar staan. Thee, scones, wijn, koekjes, chips – waar je maar zin in hebt!
4. Nog even een snel bezoekje aan de wc om 19.50 uur.
5. Om 20.00 uur drukken we allemaal, tegelijkertijd, op de ‘play’-knop op onze dvd speler.

Discussieer mee!
Natuurlijk is het pas echt leuk om ‘samen’ te kijken als we tijdens de film erover kunnen kletsen. Om 19.30 uur komt op deze website een bericht te staan waarin je tijdens het kijken al je opmerkingen over de film kunt plaatsen. Het reactie-veld ziet eruit zoals onderaan dit bericht.
Let op: om goed mee te kunnen doen is het handig als je je van tevoren registreert of inlogt via Facebook, Google+ of Twitter. Dan kun je snel op nieuwe berichten reageren en hoef je niet telkens de beveiligingscode (Captcha) in te vullen.

Hoe log je in of registreer je je?
1. Je kunt heel makkelijk inloggen door te drukken op het Facebook-icoon, Google+ of Twitter-icoon. Je profielfoto wordt automatisch bij jouw berichten geplaatst en je kunt snel op die van anderen reageren.
2. Geen Facebook, Google+ of Twitter? Je kunt je via onze website registreren, waardoor je lekker snel op berichten kunt reageren. Dat kan op deze pagina. Op de avond zelf, log je je eerst in via diezelfde pagina (als je niet al ingelogd bent)
Let op: heb je ooit in onze webshop al een account aangemaakt? Dan kun je met die gegevens inloggen.

Test test test
Om alles goed te laten verlopen op de 16e, is het goed om dit reactie-systeem alvast even te testen. Dus leef je vooral uit in onderstaand reactieveld. Stel al je vragen, schrijf, reageer, stem, deel en zorg er zo voor dat we op 16 december helemaal klaar zijn voor Anne Elliot en kapitein Wentworth!