denman-collegeDoor Odette Snel

Wie zich wil verdiepen in Jane Austen en haar boeken op schitterende locaties, doet er goed aan zich aan te melden voor één van de nieuwe cursussen van Hazel Jones. Hazel is een Jane Austen expert bij uitstek. Ze heeft de publicaties Jane Austen and Marriage en Jane Austen’s Journeys op haar naam staan. Tevens schreef ze samen met Maggie Lane Celebrating Pride and Prejudice: 200 years of Jane Austen´s darling child. Binnenkort start ze aan een nieuw Jane Austen gerelateerd boek.

Locaties van de cursussen
De cursussen worden gegeven op twee locaties, namelijk Ammerdown Centre (vlakbij Bath) en Denman College (vlakbij Oxford). Beide locaties zijn zeer landelijk gelegen, maar goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer/taxi. De cursussen duren over het algemeen vijf dagen, waarbij op een van de dagen een dagtocht wordt gemaakt naar bijvoorbeeld Chawton, Steventon, Bath of Bristol.

Het leuke aan deze cursussen is dat je met mensen uit verschillende landen je kennis kunt verbreden en tevens kunt genieten van het mooie Engelse landschap.

Hazel Jones

Hazel Jones

Welke cursussen?
Je kunt kiezen uit de volgende cursussen:

Ammerdown Centre

Boek Emma Deze cursus wordt gehouden van 9 t/m 13 mei 2016, kosten 469 pond. In de cursus worden onder andere de populariteit van de heldin Emma en de positie van de alleenstaande vrouw rond 1800 behandeld. Dagtocht is nog niet bekend.

Denman College

Jane Austen: Designing perfection Deze cursus wordt gehouden van 14 t/18 maart 2016, kosten 680 pond. Focus van deze cursus is na te gaan waarom Jane Austen vandaag de dag nog steeds zo populair is. Bezoek aan drie Georgian locaties in Bristol.

Jane Austen’s letters Deze cursus wordt gehouden van 25 t/m 28 juli 2016, kosten 530 pond. Thema van deze cursus is de brieven waarin Jane haar ervaringen/mening deelt over de rijke wereld die zij kende dankzij haar broer Edward (“Kent is the only place for happiness. Everybody is rich here.”) en haar eigen financiële situatie. Dagtocht naar ondere andere Chawton en Steventon.

Boek Emma Deze cursus wordt gehouden van 3 t/m 7 oktober 2016, kosten 620 pond. Zie voor beschrijving cursus in Ammerdown Centre. Dagtocht is nog niet bekend.

Jane Austen and Marriage Deze cursus wordt gehouden van 6 t/m 10 maart 2017, kosten 630 pond. Deze cursus geeft inzicht in het huwelijkse leven rond 1800 aan de hand van dagboeken, kranten en gedragscode boeken. Dagtocht naar Chawton en Winchester.

Jane Austen´s Novels; a Georgian Miscellany Deze cursus wordt gegeven van 11 t/m 15 september 2017, kosten 650 pond. Aan de hand van Janes boeken wordt in deze cursus een beeld geschept van de maatschappij rond 1800: het leven van de hogere klasse ten opzichte van de lagere klasse. Dagtocht is nog niet bekend.

Alle cursussen zijn inclusief volpension, logies en een dagtocht.

Boekingen kunnen rechtstreeks worden gemaakt bij de betreffende cursuslocatie, Ammerdown en Denman College.

Short translation in English

Since 1996 Hazel Jones, renowned Jane Austen expert, has run residential courses at the following beautiful rural locations in England:
Denman College, a lovely estate in Marcham, Oxfordshire
Ammerdown Centre, a conference centre in Kilmersdon, near Radstock, a small village between Bristol and Bath

Price
Please be advised that the average price is around 470 to 680 pounds, but this includes a nice room with ensuite, all meals and a day’s outing. Although the locations are quite rural, you can reach them easily on public transport and in taxis ordered by the study centres.

Ammerdown Centre

Emma 9 till 13 May 2016, costs 469 pond. Discussion points: why is Emma so popular and the position of the single woman around 1800.

Denman College

Jane Austen: Designing perfection 14 till 18 March 2016, costs 680 pound. Discussion point: why is Jane Austen still so popular nowadays.

Jane Austen’s letters 25 till 28 July 2016, costs 530 pound. Discussion point: Jane´s opinion about the rich world she knew through her brother Edward (“Kent is the only place for happiness. Everybody is rich here.”) and her own financial situation.

Emma 3 till 7 October 2016, costs 620 pound. Discussion points: why is Emma so popular and the position of the single woman around 1800.

Jane Austen and Marriage 6 till 10 March 2017, costs 630 pound. Discussion points: Marriage life around 1800 using diaries, newspapers and conduct books from that period.

Jane Austen’s Novels; a Georgian Miscellany 11 till 15 September 2017, costs 650 pound. Discussion points: getting an image of the Georgian society (rich and poor) through Jane Austen books.

You can book directly via the website of Ammerdown Centre or Denman College. Note: if you are a W1 member, you are eligible for a discount at Denman College.