Op 22 september is het precies 10 jaar geleden dat de film Pride & Prejudice in Nederland in première ging. Dit vieren wij deze week met een aantal speciale blogberichten en een filmavond op 25 september.

Pride-and-Prejudice-2005-US-EndingVandaag is de laatste dag van ons Pride & Prejudice-feestje. En hoe kunnen we dat beter afsluiten dan met een poll over het einde van de film?

Want over dat einde is veel discussie. In de laatste beelden van de film zien we Donald Sutherland lachend zeggen: “If any young men come for Mary or Kitty, for heaven’s sake, send them in. I am quite at my leisure.”
Maar hoe zit het met Darcy en Elizabeth? Hadden zij niet in het laatste shot moeten zitten? Hoe reageerden ze op elkaar na Mr Bennets goedkeuring van het huwelijk?

Alternatief einde
In Amerika vonden ze sowieso dat er nog wat gezoend moest worden. Daarom werd er speciaal voor de Amerikaanse markt een alternatief einde gemaakt: Mr en Mrs Darcy die romantisch bij fakkellicht knielend op een bankje op het terras van Pemberley lieve dingetjes tegen elkaar zeggen. Maar dit bleek dan weer zo zoet dat leden van de Jane Austen Society van Noord-Amerika ertegen protesteerden.

Wat vind jij?
Wij willen natuurlijk heel graag weten wat jij van het einde van de Pride & Prejudice film vindt. Is Mr Bennet prima als einde? Of heb je toch liever de Darcy’s als tortelduifjes? Geef jouw mening in onze poll, en vergeet ook vooral niet om een reactie achter te laten!

[polldaddy poll=9097848]