cafehaydnHet muzikaal ensemble Café Haydn treedt wegens grote belangstelling opnieuw op in het Dordts Patriciërshuis in Dordrecht. Op zondag 4 oktober brengt het ensemble daar zijn programma ‘Tea with Jane’, met muziek uit de tijd van Jane Austen.

Café Haydn schrijft:
Op zondag 4 oktober vindt in het Dordts Patriciërs Huis aan de Wolwevershaven 9 een uniek concert plaats. In dit eind-18e eeuws juweeltje van een huis met prachtige stijlkamers en vol met schilderijen van 18e eeuwse Dordtse schilders wordt u meegenomen naar de tijd van Jane Austen. Na afloop krijgt u een hapje en een drankje aangeboden.

In de tijd van Jane Austen was men in Engeland helemaal dol op dansen, Joseph Haydn (toen een componist met de status van een popster) en Schotland. Al deze favorieten komen bij Café Haydn ruim aan bod: an unpretentious entertainment, waarbij een hoofdrol is toebedeeld aan Haydn’s Scottish Songs, deels met een satyrische, dan weer scabreuse en ondeugende ondertoon.

Toegang bedraagt 25 euro (inclusief toegang tot het museum). Kaarten kunnen besteld worden via de website van het Dordts Patriciërshuis.