lady-susanWie zin heeft in wat meer Austen-diepgang kan deze maand zijn hart ophalen. Zowel Austen Tales als de Jane Austen Society Nederland (JASNL) hebben interessante lezingen op het programma staan.

Austen Tales
Op 16 september geeft José Roeken van Austen Tales een lezing in de theaterzaal van de bibliotheek in Hilversum. Meer informatie en kaartverkoop vindt je op de website van de bibliotheek.

Woon je in de buurt van Woerden? Dan ben je van harte welkom op de lezing die Volksuniversiteit Het Groene Hart samen met Austen Tales op 30 september houdt in de Libris Boekhandel aldaar. Informatie en aanmelden via de website van de Volksuniversiteit.

Je kunt ook een Jane Austen cursus van 3 sessies volgen bij de Volksuniversiteit in Bussum op 28 oktober, 4 november en 11 november.
In de bibliotheek in Purmerend vindt op 1 november, 15 november en 29 november dezelfde cursus plaats. Informatie over de inhoud van deze cursussen vind je op de website van Austen Tales.

JASNL literaire workshop
Jane Austen Society Nederland houdt op zaterdag 26 september weer een literaire workshop in Zeist. Dit keer gaat universitair docent Paul Franssen in op de novelle Lady Susan van Jane Austen. JASNL schrijft: Dit vroege werk van Jane Austen, dat ze zelf nooit voor publicatie heeft aangedragen, beschrijft de intriges van het hoofdpersonage, de weduwe Lady Susan, op zoek naar een nieuwe echtgenoot voor haarzelf en een voor haar dochter.
Lady Susan is een egoïstische, gewetenloze intrigante, buitengewoon aantrekkelijk voor mannen, die de best mogelijke echtgenoot probeert te vangen terwijl ze een verhouding heeft met een getrouwde man.

Meer informatie over deze workshop en hoe je je kunt aanmelden vind je op de website van JASNL.