Jane-by-the-Sea-CoverWij zien het nog niet echt voor ons, maar de Engelse krant The Guardian meldt vandaag dat er een romantische komedie in de maak is over het liefdesleven van Jane Austen. De film gaat Jane by the Sea heten en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carolyn V Murray.

Feiten
In de film worden feiten uit het leven van Jane Austen gecombineerd met passages uit haar boeken. The Tracking Board schrijft over Jane by the Sea: “…this witty comedy will explore the encounters and relationships that inspired characters and scenes from her iconic works. Austen’s story will be inter-cut with developing scenes from her in-progress novels as she writes them, to better dramatize what influenced them and how they came to be.”

Wanneer in de bioscoop?
Wie de film regisseert en welke acteurs erin meespelen is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de film in de bioscoop komt. Maar wij houden je natuurlijk op de hoogte!

Over het boek
In de roman Jane by the Sea borduurt schrijfster Carolyn V Murray voort op het verhaal dat Cassandra ooit aan een nichtje vertelde; namelijk dat Jane Austen tijdens een vakantie aan de kust de ware liefde vond. Helaas overleed de jongeman onverwachts. Hoe je daar een romantische komedie van kunt maken is ons een raadsel. Maar we hebben het boek nog niet gelezen. Dat verscheen eind juli en is te koop bij Amazon.

Andere bio-pics
Het is natuurlijk niet de eerste keer dat er een film wordt gemaakt over het (liefdes)leven van Jane Austen. Becoming Jane – hoewel vermakelijk – heeft weinig te maken met de werkelijkheid. Het uitstekende Miss Austen Regrets laat een realistischer beeld zien.